Az első napok az egyetemen


A tanítási rendszer és a tanév beosztása is egy kicsit más, mint nálunk. A félév két negyedévre van osztva és minden negyedév végén egy mini vizsgaidőszak van. Negyedévente mindenki (vagyis a többség) csak 2, vagyis kettő tárgyat hallgat, amik egyenként 7,5 kreditet érnek.
Én is két tárgyat vettem fel negyedévente, az elsőben az egyik az Innovation Management, a másik a Global Sourcing lesz. A második negyedévben meg Strategy and Organization-t és Marketing in Cultural industries-t fogok hallgatni.
Ennek a rendszernek az előnye talán, hogy a tanárok jobban felkészültek, hiszen jóval kevesebb tárgyuk van. A hallgatóknak meg azért lehet jó, mert nem kell egyszerre 4-5-6-7-8-9 kitudja mennyi tárgyat teljesíteni. Így a tanulás valamivel alaposabb és maradandóbb. Eddig(első hét után) mindenki arra panaszkodott, hogy túl sok munka van...és tényleg! Néhány csoportos beadandó 1-2 elolvasandó könyv és rengeteg cikk képezi a kötelező irodalom részét. Szinte napról napra kell készülni.
A tárgyak felvétele elektronikusan, egy központi rendszeren keresztül történik, ugyanígy  mint otthon. Minden tárgy esetében egy vizsgaidőpont van, amire 10 nappal előtte legkésőbb jelentkezni kell, ha ez nem sikerül, akkor nem vizsgázhatsz. Nincs lécci.

Képek!

Az épület maga annyira nem szép szerintem, de hatalmasak az ablakok, így nagyon világos!
Jó, kb. csak ablakok vannak, ez a belső udvar

Szintén, visszafelé

Az egyik lépcső

Svéd lányok mindenhol!MINDENHOL!
Folytatás következik!